De Basisgroep

Zwemmen voor C of gewoon voor je plezier?

Kinderen met zwemdiploma A en B zijn van harte welkom in de basisgroepen van ZVW74.

Hoe

In de basisgroepen wordt gezwommen over de breedte van het bad. Onder leiding van een gediplomeerde trainer gaan hulpouders met kleine groepjes kinderen aan de slag. Plezier in zwemmen staat voorop.

Wat

De kinderen krijgen opdrachtjes met allerlei oefeningen die de zwemslagen verbeteren. Door elke week te zwemmen wordt het uithoudingsvermogen verbeterd. Zo wordt het zwemmen een stuk veiliger en langer vol te houden (dus leuker!). Spelenderwijs komen alle onderdelen van het C diploma aan de orde. Denk dan bijvoorbeeld aan een salto van de kant, in het water springen terwijl je hoofd boven blijft, nog verder onder water zwemmen en natuurlijk de borstcrawl! Aan het eind van elke training mag er even vrij gespeeld worden.
Om C te halen moet je toch minstens 7 maanden trainen. En net als bij A en B is na de minimumperiode de één er wel klaar voor maar heeft de ander meer tijd nodig.
Per 2013-2014 wordt (bij genoeg deelnemers) in januari en (altijd) in juni afgezwommen.

Voor wie meer kan en wil

Kinderen met veel aanleg zullen worden gevraagd of ze misschien naar de wedstrijdgroep willen. Kinderen die gewoon elke week lekker sportief in het water willen bewegen blijven bij de basisgroep. Na C kunnen ze ook nog zwemvaardigheid 1,2 en 3 halen. Als de kinderen 10 jaar zijn kunnen ze over naar de tienergroepen. Deze zwemmen op zaterdag ( 12:00 - 13:00 of van 13:00 - 14:00)

Tijden en kosten:

Elke woensdag (behalve in de schoolvakanties) wordt er gezwommen van 17:00 -18:00 uur
Kosten: maandelijks wordt er contributie geïnd (behalve in juli en augustus) en per kalenderjaar een bondscontributie. De betalingsverplichting gaat pas in na 2 keer proefzwemmen. De kosten per maand vindt u op de contributiepagina.

Het lidmaatschap is in principe voor minstens 1 jaar. Daarna is opzeggen mogelijk: opzegtermijn 2 maanden, rekenend vanaf dag 1 van de maand volgend op de datum van opzegging.

Aanmelden:

Via dit formulier kunt u zich inschrijven bij ZVW74. U kunt deze invullen en in de brievenbus in het zwembad achterlaten.