Miniorengroep

Dit is het logische vervolg op de Techniekgroep. Voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 8 jaar.

Wie

De miniorengroep bestaat uit jonge kinderen (minioren) die net een startnummer hebben. Gewoonlijk is dit de 1ste groep na de Techniekgroep. De kinderen krijgen nog erg veel techniektraining en mogen al aan een aantal wedstrijden meedoen, waarbij natuurlijk eerst gekeken wordt of ze het al aankunnen. Zijn ze al wat beter, dan trainen ze meestal met de selectie mee. Ze krijgen nog veel techniek, maar snelheid en uithoudingsvermogen wordt belangrijk. De Wedstrijdgroep is het logische vervolg op de miniorengroep.

Hoe

In de miniorengroep  wordt gewoonlijk over de lengte van het bad gezwommen. De leiding bestaat uit een trainer en een aantal enthousiaste hulptrainers (zwemmers en ouders van de zwemmers). In de miniorengroep wordt getraind in banen/groepen. Binnen deze banen/groepen zijn de onderlinge verschillen zo gering mogelijk. Als je bij de miniorengroep komt zwemmen, wordt je zo goed mogelijk op je eigen niveau ingedeeld.

Wat

In de training wordt de techniek verder verbeterd en wordt er ook veel aan de conditie gewerkt. De miniorengroep van ZVW74 neemt deel aan de Regio Oost C competitie. Daarnaast meten de zwemmers zich op verschillende medaillewedstrijden en mogen de zwemmers die hiervoor limieten hebben gehaald naar de Gelders kampioenschappen. Voor de miniorenslectie zijn er ook wedstrijden speciaal bedoeld voor minioren.

Tijden en kosten:

De miniorengroep traint elke week drie dagen. Voor de trainingsuren van de miniorengroep kun je kijken op het trainingsrooster. Daar vind je ook uitgebreide tijd- en vakantie-info.
Maandelijks wordt er contributie geïnd (behalve in juli en augustus) en per kalenderjaar een bondscontributie en startvergunning. De kosten per maand (en overige kosten) vindt u op de contributiepagina.

Aanmelden:

Via dit formulier kunt u zich inschrijven bij ZVW74. U kunt deze downloaden en inleveren bij een trainer, of in de brievenbus in het zwembad achterlaten.

Andere handige info

Kijk eens op de pagina Tips en weetjes rond het zwemmen voor nuttige informatie over inzwemmen, uitzwemmen, blessures, voeding en kleding.

Zie ook deze pagina voor handige attributen en materialen die je als wedstrijdzwemmer goed kan gebruiken.