De techniekgroep

Het begint in de techniekgroep: kinderen vanaf ongeveer 8 tot ongeveer 10 jaar leren spelenderwijs de zwemslagen te verbeteren.

Hoe

In de techniekgroep wordt voornamelijk gezwommen over de lengte van het bad. De leiding bestaat uit een trainer en een aantal enthousiaste hulptrainers (waaronder zwemmers van de wedstrijdgroep). In de techniekgroep wordt getraind in banen/groepen. Binnen deze banen/groepen zijn de onderlinge verschillen zo gering mogelijk. Als je bij de techniekgroep komt zwemmen, wordt je zo goed mogelijk op je eigen niveau ingedeeld.

Wat

In de training leren de zwemmers niet alleen de basis maar ook al echt techniek, inclusief keerpunten en starts. Ze nemen deel aan wedstrijden om alvast te wennen aan wat het betekent om alleen naar een startblok te gaan, te luisteren naar de starter en dan zo netjes en zo snel mogelijk hun meters af te leggen. Het gaat vooral om plezier hebben in de uitdaging. De kinderen die echt plezier hebben in wedstrijdzwemmen en een goede basis hebben om zich te meten met andere kinderen van hun leeftijd, gaan als ze ongeveer 10 jaar zijn door naar de Miniorengroep en daarna de Wedstrijdgroep. De andere kinderen stromen na hun 10e door naar de Tienergroep.

Tijden en kosten:

De techniekgroep traint elke week drie dagen. Voor de trainingsuren van de techniekgroep kun je kijken op het trainingsrooster. Daar vind je ook uitgebreide tijd- en vakantie-info.

Maandelijks wordt er contributie geïnd (behalve in juli en augustus) en per kalenderjaar een bondscontributie. De kosten per maand (en overige kosten) vindt u op de contributiepagina.

Aanmelden:

Via dit formulier kunt u zich inschrijven bij ZVW74. U kunt deze invullen en in de brievenbus in het zwembad achterlaten.