De Tienergroep

Ben je een tiener (10 tot 20 jaar) en wil je op een gezellige manier beter leren zwemmen? Dan ben je van harte welkom in de tienergroepen van ZVW74.

Hoe

In de tienergroepen wordt meestal gezwommen over de lengte van het bad. De leiding bestaat uit een gediplomeerde trainer en een aantal enthousiaste hulptrainers. In de tienergroepen wordt getraind in banen/groepen. Binnen deze banen/groepen zijn de onderlinge verschillen zo klein mogelijk. Als je bij de tienergroepen komt zwemmen, wordt je goed mogelijk op je eigen niveau, maar indien mogelijk ook op leeftijd, ingedeeld. De basistraining is op de zaterdag, maar voor wie meer wil zijn er ook trainingen op de woensdag- en maandagavond.

Wat

Tijdens de trainingen worden de zwemslagen verbeterd of aangeleerd (bijv. vlinderslag). Hetzelfde geldt voor de starts en keerpunten. Regelmatig worden tijden opgenomen, zodat je zelf kunt zien dat niet alleen je zwemslag verbetert, maar dat je na enige tijd ook veel sneller gaat zwemmen.
Ter afwisseling worden waterspelen en estafette’s gedaan en er wordt geoefend voor het behalen van een  C-diploma en/of zwemvaardigheden 1-2-3. Na afloop van elke van zaterdagtraining is er tijd om vrij te zwemmen, de sociale contacten te onderhouden en om vriendschappen op te bouwen.
Tieners van ongeveer 16 jaar en ouder kunnen overstappen naar de trimgroep. Deze zwemmen op woensdagavond (20:30 - 21:30 uur) en nu ook op maandagavond (19:00-20:00).

Voor wie meer wil

Als je een keer per week niet genoeg vindt, dan kun je kiezen voor 2 of zelfs 3 keer per week zwemmen, waarbij de 3de mogelijkheid alleen voor gevorderde zwemmers is. De basistraining is op de zaterdag. Tijdens deze basistraining wordt veel aan de techniek gewerkt. Tijdens de woensdagavond wordt er veel gezwommen en tevens is er ruimte voor een behoorlijke dosis techniek. De maandagavond training is vooral veel zwemmen. Tijdens de avondtrainingen worden o.a. de oefeningen avn de  zaterdagtrainingen verder uitgediept en er wordt dus meer aan je uithoudingsvermogen gewerkt. Voor ervaren zwemmers die niet op zaterdag kunnen (bijv. vanwege zaterdagbaan) is het mogelijk alleen op woensdag of maandag te zwemmen. Als je erg veel aanleg blijkt te hebben is het eventueel nog mogelijk om vanuit deze groep naar de Wedstrijdgroep door te groeien.

Tijden en kosten

Tienergroepen (1 of 2 keer per week)
Kijk voor de trainingstijden op het trainingsrooster.
Kosten: maandelijks wordt er contributie geïnd (behalve in juli en augustus) en per kalenderjaar een bondscontributie. De kosten per maand vindt u op de contributiepagina.

 

Aanmelden

Voor de groepen geldt: Je mag eerst twee keer proefzwemmen. Daarna gaat de betalingsverplichting in. Het lidmaatschap bij ZVW74 is in principe voor minstens 1 jaar. Daarna is opzeggen mogelijk: de opzegtermijn is 2 maanden, rekenend vanaf dag 1 van de maand volgend op de datum van opzegging.

Via dit formulier kunt u zich inschrijven bij ZVW74. U kunt deze invullen en in de brievenbus in het zwembad achterlaten.