Wedstrijdgroep (junioren en senioren)

Dit is het logische vervolg op de Techniekgroep en Miniorengroep. Voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 8 jaar.

Wie

De wedstrijdgroep bestaat uit junioren en senioren. Dit zijn zwemmers van 12 jaar en ouder. Zij trainen voor de competitiewedstrijden, maar ook vriendschappelijke- en medaillewedstrijden die elk seizoen gezwommen worden.

De naamgeving junioren en senioren is wat ingewikkeld. Bij de dames bij je een junior 1 vanaf ongeveer 12 jaar. Het jaar daarop ben je junior 2, daarna junior 3. Vanaf ongeveer 15 ben je als dame jeugd 1. Het jaar daarop jeugd 2. Vanaf ongeveer 17 hoor je als dame bij de senioren, met de eerste twee jaar nog de toevoeging 1 of 2.

Bij de heren is dit vergelijkbaar, echter begint de junior 1-status een jaar later, vanaf ongeveer 13 jaar. Ook is er bij de heren een vierde junioren groep, dus volgt de jeugd 1-status pas vanaf ongeveer 17 jaar. Rond hun 19e horen de heren bij de senioren, met ook de eerste twee jaar een toevoeging 1 of 2.

Hoe

In de verschillende groepen van de wedstrijdgroep wordt gewoonlijk over de lengte van het bad gezwommen. De leiding bestaat uit een trainer en een aantal enthousiaste hulptrainers (zwemmers en ouders van de zwemmers). In de wedstrijdgroep wordt getraind in banen/groepen. Binnen deze banen/groepen zijn de onderlinge verschillen zo gering mogelijk. Als je bij de wedstrijdgroep komt zwemmen, wordt je zo goed mogelijk op je eigen niveau ingedeeld.

Wat

In de training wordt de techniek verder verbeterd en wordt er ook veel aan de conditie gewerkt. De wedstrijdgroep van ZVW74 neemt deel aan de Regio Oost C competitie. Daarnaast meten de zwemmers zich op verschillende medaillewedstrijden en mogen de zwemmers die hiervoor limieten hebben gehaald naar de Gelders kampioenschappen. 

Tijden en kosten:

De selectiegroep traint elke week vier dagen. Voor de trainingsuren van de selectie groepen kun je kijken op het trainingsrooster. Daar vind je ook uitgebreide tijd- en vakantie-info.
Maandelijks wordt er contributie geïnd (behalve in juli en augustus) en per kalenderjaar een bondscontributie en startvergunning. De kosten per maand (en overige kosten) vindt u op de contributiepagina.

Aanmelden:

Via dit formulier kunt u zich inschrijven bij ZVW74. U kunt deze downloaden en inleveren bij een trainer, of in de brievenbus in het zwembad achterlaten.

Andere handige info

Kijk eens op de pagina Tips en weetjes rond het zwemmen voor nuttige informatie over inzwemmen, uitzwemmen, blessures, voeding en kleding.

Zie ook deze pagina voor handige attributen en materialen die je als wedstrijdzwemmer goed kan gebruiken.