NieuwsNIEUWS

Op deze pagina is al het nieuws van ZVW74 te lezen. Sommige van onderstaande berichten hebben een bijlage, waarmee we meer informatie hebben toegevoegd.

Mocht u een ouder bericht zoeken, kijk dan eens in het nieuwsarchief.


123


Geen basisgroeptraining op woensdag 13 en 20 september

Geplaatst: 9-9-201717:09:51

Helaas is er komende twee woensdagen (13 en 20 september) geen training van 17:00 tot 18:00 uur.

De kinderen van de basisgroep zijn welkom op maandag van 18:00 tot 19:00 uur.

Excuses voor het ongemak.

Geplaatst door: Nick

ZVW74 loopt BTML

Geplaatst: 3-9-201716:09:49

Als goede start van het nieuwe seizoen heeft een groep zwemmers en bestuursleden van ZVW'74 meegelopen met de jaarlijkse BTML. 

ZVW74 is hartstikke trots op de prestatie die deze groep geleverd heeft!

De groep ZVW'ers die meeliep met de BTML.

 

Geplaatst door: Nick

Bert Timmer Memorial Loop

Geplaatst: 31-8-201721:08:24

Aanstaande zondag is alweer de vijfde editie van de Bert Timmer Memorial Loop. Ook ZVW74 loopt mee!

Kijk op Westervoort Plaza voor meer informatie over de BTML aanstaande zondag.

BTML

Schrijf je ook in op www.btml.nl!

Geplaatst door: Nick

Diplomazwemmen weer geslaagd!

Geplaatst: 18-6-201711:06:08

Gisteren hebben weer een aantal toppertjes van ZVW74 laten zien wat ze kunnen. Na een aantal weken oefenen was het gisteren zover.

Luna, Indy, Fay, Femke, Wesley, Aury en Alicja hebben afgezwommen voor Zwaardvis Brons, Zilver en Goud, waarbij ze reddend zwemmende oefeningen hebben moeten doen met kleren aan. Ze zijn allemaal geslaagd en hebben hiervoor het felbegeerde diploma ontvangen.

De geslaagden!

Als trainer ben ik ook echt trots op deze toppertjes!

Groet, Raimond.

Geplaatst door: Nick

Seizoensafsluiting

Geplaatst: 12-6-201715:06:07

Dit geldt voor alle zwemmers van de basis-, techniek-, tiener-, wedstrijdgroep en strippenkaarthouders!

Woensdag 28 juni 2017 vinden de jaarlijkse Seizoensafsluiting plaats! Van 18:00 tot 20:00 uur zullen ALLE zwemmers van ZVW'74 tegen elkaar strijden voor de titel "Clubkampioen 2017"!

Meer info over de indeling en het programma volgt.

Geplaatst door: Nick

Zwemontmoeting in Zutphen geslaagd!

Geplaatst: 9-4-201719:04:53

Vandaag weer een super leuke zwemontmoeting in Zutphen gehad!

De dames Indy, Aury, Lucia, Luna, Yara, Nena, Alicja en de stoere man Jesse, hebben top gezwommen. Iedereen heeft rugcrawl en vrije slag gezwommen. Daarnaast nog vier dames voor het eerst 25m vlinderslag.

Raimond heeft zelf nog even 100m rugslag eruit geknald😉. En special supporter vandaag was Fay! Echt top!

Op deze mooie zonnige dag mooie prestaties... Dit was de laatste zwemontmoeting van dit seizoen. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en we gaan er volgend jaar weer tegen aan!

Groet Raimond en Bianca

De Ijsselslag in Zutphen

De zwemmers! De zwemmers!

Geplaatst door: Nick

Infoavond wedstrijdzwemmers en ouders/verzorgers

Geplaatst: 10-10-201614:10:04

Op dinsdag 18 oktober zal er een informatieavond zijn voor de wedstrijdzwemmers en hun ouders/verzorger. Het is sterk aanbevolen bij deze avond aanwezig te zijn.

De inloop is vanaf 19:00 uur bij zaal Wieleman in Westervoort. Om 19:15 beginnen we. Deze avond zal niet al te lang duren.

Geplaatst door: Nick

Einde seizoen, vakantietrainingen

Geplaatst: 25-6-201622:06:17

Woensdag 29 juni zijn de Clubkampioenschappen met aansluitend een seiszoensafsluitend feestje. Donderdag de 30e is vervolgens de allerlaatste training van het seizoen.

In de zomerstop (juli en augustus) is er wel de mogelijkheid om te zwemmen op woensdag van 19:00 tot 20:30 uur. Dit kost €5,-. Blijf zwemmen deze zomer en houd je conditie op peil!

Geplaatst door: Nick

ZVW74 goes...

Geplaatst: 22-5-201623:05:15

Hallo zwemmers van ZVW’74,

Movie World GermanyHet einde van het zwemseizoen komt in zicht, maar voor iedereen op vakantie gaat willen we nog graag even een leuk dagje naar een pretpark. Vorig jaar zijn we naar Walibi geweest met een grote groep ouders en zwemmers. Dit jaar hebben we Movie Park Germany uitgekozen als pretpark om naar toe te gaan. Dit park heeft erg leuke attracties als achtbanen, wildwaterbanen en diverse shows. Wij verwachten dat je je hier de hele dag prima kunt vermaken. De kosten zullen waarschijnlijk 25 euro per persoon zijn; dit is afhankelijk van de groepskorting die we krijgen. Het plan is dat we rond 08.30 vertrekken richting Movie Park Germany. Bij aankomst mag je de hele dag in het park verblijven. Tegen het eind van de dag zullen we weer terug naar Westervoort rijden.

Om deze dag tot een succes te maken, zijn we nog op zoek naar ouders/zwemmers met een rijbewijs die deze dag willen rijden. Ouders die meegaan betalen dezelfde prijs als de zwemmer/ster. Een tegemoetkoming in de reis- en parkeerkosten is beschikbaar, deze zal op een nader te bepalen tijdstip worden uitgekeerd. Dit jaar zal de betaling per incasso geschieden, je hoeft dus geen contant geld mee te nemen voor het entreeticket. Om mee te mogen, moet je zijn geboren in 2005 of éérder!

We gaan de grens over, dus zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geldig paspoort of identiteitskaart. Zwemmers zonder eigen paspoort of identiteitskaart kunnen alleen mee indien de ouder waarbij ze in het paspoort staan ook meegaat!

 

Vul het aanmeldingsbriefje zo snel mogelijk in en lever deze uiterlijk 2 juni 2016 in bij Chris of Joël. Zwemmers van 18 jaar of ouder mogen zich ook per mail (joelapenstaartjezvw74.nl) aanmelden. Na 2 juni aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 

In het kort:

Locatie:

Movie Park Germany, Warner-Allee 1, 46244 Bottrop, Duitsland

Datum:

zondag 12 juni 2016

Vertrek vanaf:

De parkeerplaats van Sports Planet in Westervoort

Tijd:

08.15u verzamelen, we vertrekken rond 08.30u

Kosten:

€ 25, - per persoon (wordt afgeschreven van je bij ZVW74 bekende rekening)

Terugkomst:

+/- 18.45u bij Sports Planet

 

We hopen natuurlijk enorm op mooi weer. Als het weer ons in de aanloop naar 12 juni toch in de steek dreigt te laten, zullen wij in het ergste geval ons dagje uit afgelasten. Dit wordt dan tijdig bekendgemaakt!

Als er verder nog vragen zijn, kun je ze altijd stellen aan Chris of Joël of via joelapenstaartjezvw74.nl

 

Groeten

Chris en Joël

Download het aanmeldbriefje:

Het Aanmeldbriefje

Geplaatst door: Nick

Het belang van (goede) slippers

Geplaatst: 30-3-201616:03:12

Onlangs is er tijdens een zwemwedstrijd een zwemmer uitgegleden en hard op zijn hoofd beland. Dat heeft ons er toe doen besluiten om nog even wat extra aandacht te schenken aan badslippers.

Een goede badslipper heeft drie functies:

  1. Ten eerste zorgt een badslipper ervoor dat je voeten schoner blijven dan dat je op blote voeten zou lopen. De weg van de kleedkamer langs de wc's en douches naar het zwembad is niet altijd even schoon. Zichtbaar en onzichtbaar vuil kunnen voor infecties aan je voeten zorgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan voetschimmel. 
  2. De tweede functie van de badslipper is ervoor te zorgen dat je voeten warm blijven. De vloer rond het zwembad heeft een lagere temperatuur dan je voeten, een badslipper zorgt voor een isolerende laag zodat je voeten warmer blijven. 
  3. De derde functie van de badslipper is bescherming bieden tegen uitglijden. Gladde vloertegels en water kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Uitglijden kunnen we helaas niet voorkomen, maar we kunnen de kans daarop wel zo klein mogelijk maken. De eerder genoemde zwemmer droeg overigens badslippers!

Goede slippers

Waar dien je nu op te letten bij de aanschaf van badslippers? De eerste 2 functies worden eigenlijk door alle slippers die er te koop zijn wel vervuld. De derde functie is een ander verhaal. De voornamelijk te schuimrubberen teenslippers (Havaianas bijvoorbeeld) zijn niet geschikt om in een zwembad te gebruiken. Vaak zit er een heel licht profiel onder wat onvoldoende water afvoert. Vergelijk het maar met een autoband, hoe gladder de band hoe sneller de auto gaat glijden. Probeer er dus op te letten dat een grof profiel met kanaaltjes onder de slipper zit. Deze slippers hebben meestal ook een wat harder voetbed. Dat maakt de kans op uitglijden zo klein mogelijk. De slippers van de bekende zwemmerken hebben vaak een dergelijk profiel in de zool verwerkt, al moet je dat bij de goedkopere modellen wel even controleren! Een goede badslipper kost ongeveer tussen de 20 en 25 euro.

Geplaatst door: Nick


123