Trainingspakket

Joël heeft een mooi pakket samengesteld, welke door elke zwemmer goed gebruikt kan worden. ZVW74 heeft onderstaande trainingshulpmiddelen zelf in bezit om te gebruiken tijdens trainingen. Deze blijven in het zwembad. Je kunt er echter voor kiezen de middelen voor jezelf aan te schaffen op bijvoorbeeld Wiggle.nl.  

 Kijk hieronder wat er allemaal in dit pakket zit en waar het voor gebruikt wordt.  

Vingerpaddles

Vingerpaddles

Vingerpaddles worden gebruikt om de onderarm te versterken. Daarnaast wordt de insteek en doorhaal qua techniek ondersteund, je voelt namelijk beter wat je doet met je handen. Deze paddles geven een minder grote belasting op je schouders dan "normale" paddles. De vingerpaddles hebben bandjes die verstelbaar zijn

Pullbuoy

Pullbuoy

Om de armspieren te trainen is een pullbuoy gewenst. Het grote drijfvermogen zorgt dat de benen niet zinken tijdens het zwemmen (en het trainen van de armen).

 

 

 

Plankje

Plankje Arena
Plankje Speedo

Plankjes worden gebruikt om de beenspieren te versterken zonder dat je bovenlichaam zinkt.

 

 

 

 

Zoomers

Zoomers

Zoomers zijn kleine flippers. Deze zorgen voor versterking van de beenspieren zonder dat daarbij het beentempo zakt, iets wat bij gewone flippers wel het geval is. Een hoog beentempo is voorwaardelijk om technisch goed te kunnen zwemmen

 

 

 

Wet kit bag

Wet Kit Bag roodWet Kit Bag Electric Purple

Een wet kit bag is een tas waar je je trainingsmaterialen in kunt vervoeren. De tas is volledig van mesh stof, zodat de inhoud snel droogt en je je spullen dus niet iedere keer uit de tas hoeft te halen. Zo heb je alles altijd bij elkaar! De tas heeft een afmeting van 68x49 cm (inhoud 35 liter), dit is ruim voldoende om de trainingsmaterialen in te vervoeren. Verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, Japan Blue en Electric Purple.